Pension regels

 

In het belang van uw- en alle andere dieren is het noodzakelijk om altijd het vaccinatieboekje mee te nemen wanneer u uw konijn naar ons pension brengt. Dieren zonder een geldig-, of onvolledig vaccinatiebewijs kunnen helaas niet worden toegelaten.

Halen & brengen

 • Ophalen en brengen van de dieren gebeurd uitsluitend volgens afspraak, zodat we er even rustig de tijd voor kunnen nemen. In de ochtend ben ik druk met het verzorgen van mijn eigen dieren en de pensiongasten, waardoor het brengen en ophalen uitsluitend tussen 13.00 - 19.00uur wordt gepland. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt.
 • Wanneer u uw dier(en) komt brengen of halen, beperk dit tot max. 2 personen. Het pension is niet groot en we willen onze logeetjes zo min mogelijk stress bezorgen.
 • Wilt u zo vriendelijk zijn om op ons terrein te parkeren? (Dit om problemen met de buren te voorkomen).
 • Wij vragen u vriendelijk doch dringend om op de afgesproken tijd te komen. (Het kan zijn dat er voor- of na u een afspraak gepland staat voor andere pensiongasten).

Financieën 

 • U dient de pensionkosten vooruit te voldoen. Op het moment dat u het dier/dieren komt brengen dient het totaalbedrag voor de hele periode contant te worden voldaan. Betaling dmv PIN is niet mogelijk.
 • Bij een eventueel vroegtijdig ophalen van uw dier(en) is het pension gerechtigd om de pensiongelden voor de gereserveerde dagen te behouden c.q. in rekening te brengen. Er vindt dan geen restitutie plaats. Uitzondering hierop is het overlijden van een dier.
 • Indien u een reservering annuleert, kan dit kosteloos tot 3 weken voor de ingangsdatum. Hierna behouden wij ons het recht op de pensionkosten voor om de gereserveerde dagen in rekening te brengen.

Vaccinaties & ontworming & mestonderzoek

 • Uw konijn moet gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Contact uw dierenarts om uw konijn tijdig & correct te laten vaccineren.
 • Alle konijnen dienen minimaal 1,5 week -maar maximaal 4 weken- voor aanvang van het pensionverblijf te zijn onderzocht op coccidiose. U kunt een mestonderzoek bij uw dierenarts laten uitvoeren. Zonder uitslag van het mestonderzoek kunnen wij uw diertje(s) niet opnemen in ons pension. De uitslag van het mestonderzoek ontvang ik graag tijdig en vooraf per mail.
  • Let op: Er zijn twee soorten mestonderzoek: de eerste manier is dat uw dierenarts de keuteltjes zelf onder de microscoop bekijkt en beoordeelt. De kosten daarvan bedragen ca. € 22,50. De andere manier is dat uw dierenarts de keuteltjes opstuurt naar een laboratorium, de kosten daarvan zijn rond de € 90,= . Het laatste is absoluut niet de bedoeling en veel te duur. Vraag uw dierenarts of hij/zij het zelf onder de microscoop beoordeeld; dit is verreweg het voordeligste en geeft de benodigde info.

Cheyletiella

 • Dit is een zeer besmettelijke schilfermijt. Deze veroorzaakt jeuk, een doffe vacht, veel roos en veel losse haren. Laat het ons weten als het diertje (ook een cavia) hier last van heeft gehad en/of hiervoor behandeld is. Laat uw konijn(en) en/of cavia's hierop controleren door uw dierenarts in de week voorafgaand aan het pensionbezoek. Wij zien ons genoodzaakt om diertjes die last hebben van mijt e/o Cheyletiella niet toe te laten in ons pension omdat het risico op besmetting van onze andere pensiongasten te groot is.

Bij ziekte of noodgeval

 • Bij ziekte zullen wij uw cavia/konijn (laten) behandelen. De kosten voor behandeling en/of medicijnen komen voor rekening van de eigenaar. In noodgevallen, of als de onvoorziene medische kosten € 150,00 overschrijden wordt altijd eerst telefonisch contact met u, of de door u opgegeven contactpersoon, opgenomen.
 • Het spreekt voor zich dat uw dier geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere dieren. Indien u hierover twijfelt, neem contact met ons op. Wij verplichten onszelf tot een zo goed mogelijke verzorging van het in pension gegeven dier.
 • Het pension aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid, noch voor directe, noch voor indirecte schade en accepteert geen aansprakelijkheid voor verwonding, ziekte, diefstal of overlijden tijdens het verblijf. Indien er twee voedsters hier als koppeltje komen logeren en er ontstaat onrust, dan zullen we eerst kijken of de onrust afneemt als ze in een andere ren geplaatst worden. Neemt de onrust niet af, dan zullen we ons genoodzaakt zien hen uit elkaar te halen. Dit om verwondingen te voorkomen. Wij zullen echter geen 2 rammen als koppeltje plaatsen.

Extra kosten

 • Indien wij extra handelingen dienen te verrichten omtrent de verzorging van uw konijn/cavia zoals bijvoorbeeld het geven van een antibioticakuur, het zalven van wondjes, pootjes e/o oogjes, het zwachtelen van pootjes, het wassen van dekens, plaids of kleden etc. zullen wij 30,= euro extra, per verblijfsduur, in rekening brengen. 

Vachtverzorging

Naast de zorg voor de pensiongasten, ben ik ook gediplomeerd konijnen- en kattentrimster. Ik adviseer u graag met betrekking tot de verzorging van uw diertje(s). Zoals een reguliere borstelbeurt of nageltjes knippen. En natuurlijk kan ik ook de vacht van uw diertje tijdens pensionverblijf verzorgen.  

Konijnen pension

Uw konijntjes kunnen vakantie vieren in een 5* resort. Het zal hun aan niets ontbreken. Zij hebben de beschikking over een royale ren met een mooi buitenhok en kunnen zelf kiezen of ze in het hok zitten of lekker buiten rond huppelen.

Cavia pension

Ook uw cavia(s) zijn meer dan welkom. Bij mooi droog weer kunnen zij genieten van de buitenlucht, zowel in een royale ren of op het gras. Zij hebben tevens de beschikking over een royaal hok waar zij de avonden en de nacht in kunnen doorbrengen. 

 

Indien er medische hulp nodig is, vertrouwen wij op Dierenkliniek Zwaag

In samenwerking met Kaatje Keutel non-profit konijnenopvang