Pension regels

Algemeen

Wanneer u uw cavia/konijn naar ons pension brengt, dient u altijd het vaccinatieboekje mee te nemen anders kunnen wij uw diertje niet opnemen.

Konijnen zonder een geldig, of met een onvolledig inentingsbewijs, kunnen niet worden toegelaten!

U dient de pensionkosten vooruit te voldoen. Als u het dier/dieren komt brengen dient het totaalbedrag voor de hele periode contant te worden voldaan. U kunt niet per pin betalen.

Bij een eventueel vroegtijdig ophalen van uw dier(en) is het pension gerechtigd om de pensiongelden voor de gereserveerde dagen te behouden c.q. in rekening te brengen. Er vindt dan geen restitutie plaats. Uitzondering hierop is het overlijden van een dier.

Indien u een reservering annuleert, kan dit kosteloos tot 3 weken voor de ingangsdatum. Hierna behouden wij ons het recht op de pensionkosten voor om de gereserveerde dagen in rekening te brengen.

Vaccinaties en ontworming

Uw konijn moet ingeënt zijn tegen Myxomatose en VHS. U kunt hiervoor een afspraak maken bij uw dierenarts.

De konijnen dienen te worden ingeënt met Nobivac. Dit is het enige vaccin waarmee gevaccineerd wordt en is 1 jaar geldig.

Vanaf heden dient uw konijn ook ingeënt te zijn tegen het RHD2 virus. Dit is een nieuwe variant op het VHS virus, maar uiterst gevaarlijk. Voor de inenting geldt dat de geldigheidsduur van de inenting niet mag vervallen tijdens het pensionverblijf.

Al uw konijnen dienen minimaal 1,5 week maar maximaal 3 weken voor aanvang van het pensionverblijf te zijn onderzocht op coccidiose. U kunt een mestonderzoek bij uw dierenarts laten uitvoeren. Graag ontvang ik, schriftelijk of via de e-mail, de uitslag van het mestonderzoek van u.

Cheyletiella

Dit is een zeer besmettelijke schilfermijt. Deze veroorzaakt jeuk, een doffe vacht, veel roos en veel losse haren. Laat het ons weten als het diertje (ook een cavia) hier last van heeft gehad en hiervoor behandeld is. Laat uw konijn(en) en/of cavia's hierop controleren door uw dierenarts in de week voorafgaand aan het pensionbezoek. Wij zien ons genoodzaakt om diertjes die last hebben van mijt e/o Cheyletiella niet toe te laten in ons pension omdat het risico op besmetting van onze andere pensiongasten te groot is.

Bij ziekte of noodgeval

Bij ziekte zullen wij uw cavia/konijn (laten) behandelen. De kosten voor behandeling en/of medicijnen komen voor rekening van de eigenaar. In noodgevallen en als de onvoorziene medische kosten € 150,00 overschrijden wordt altijd eerst telefonisch contact met u, of de door u opgegeven contactpersoon, opgenomen.

Het spreekt voor zich dat uw dier geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere dieren. Indien u hierover twijfelt, neem contact met ons op. Wij verplichten onszelf tot een zo goed mogelijke verzorging van het in pension gegeven dier.

Het pension aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid, noch voor directe, noch voor indirecte schade en accepteert geen aansprakelijkheid voor verwonding, ziekte, diefstal of overlijden tijdens het verblijf. Indien er twee voedsters hier als koppeltje komen logeren en er ontstaat onrust, dan zullen we eerst kijken of de onrust afneemt als ze in een andere ren geplaatst worden. Neemt de onrust niet af, dan zullen we ons genoodzaakt zien hen uit elkaar te halen. Dit om verwondingen te voorkomen. Wij zullen echter geen 2 rammen als koppeltje plaatsen.

Extra kosten

Indien wij extra handelingen dienen te verrichten omtrent de verzorging van uw konijn/cavia zoals bijvoorbeeld het geven van een antibioticakuur, het zalven van wondjes, pootjes e/o oogjes, het zwachtelen van pootjes, het wassen van dekens, plaids of kleden etc. zullen wij 30,= euro extra, per verblijfsduur, in rekening brengen. 

     Gediplomeerd 

     Aangesloten & erkend

    like ons op facebook

    © 2019 Rabbits Holiday. All Rights Reserved.